Εκπαιδευτική επισκεψη στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη

Την Πέμπτη 27 Απριλίου το τμήμα Α2 του σχολείου μας επισκέφτηκε τη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη (Σουηδίας 61, στο Κολωνάκι, http://www.ascsa.edu.gr  ) η οποία φιλοξενεί σημαντικές και σπάνιες συλλογές βιβλίων, χαρτών και αρχείων με επίκεντρο την πνευματική κληρονομιά του Ελληνισμού από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Στην είσοδο του καλαίσθητου νεοκλασικού κτηρίου μας υποδέχτηκε με χαρά η διευθύντρια της Βιβλιοθήκης, κ.Γεωργοπούλου Μαρία. Μας μίλησε για την ίδρυση, την εξέλιξη της και τη σημασία της Γενναδείου για την επιστημονική έρευνα και την πολιτιστική ζωή της χώρας μας και τους απίστευτους θησαυρούς της. Είδαμε από κοντά κάποιες σπανιότατες εκδόσεις βιβλίων ανεκτίμητης αξίας και περιηγητικών χαρτών και το ακριβότερο βιβλίο που είχε αγοράσει ο ίδιος ο Γεννάδιος.

Στην αίθουσα όπου φυλάσσονται τα πολύ σπάνια βιβλία, φιλοξενηθήκαμε πάνω από μία ώρα. Η κ. Γεωργοπούλου μας μίλησε με ιδιαίτερη θέρμη για το έργο της Βιβλιοθήκης και απάντησε με προθυμία σε ερωτήσεις μας. Περιηγηθήκαμε στο χώρο ανάγνωσης και στον πολύ όμορφο κήπο. Τέλος όλοι μαζί βγάλαμε φωτογραφίες στα σκαλιά της εισόδου.

“Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία για όλους μας!” –  Ιωάννα Πενταγιώτη, μαθήτρια Α2.