Συμπλήρωση μηχανογραφικού

Τελευταία ενημέρωση !

Το υπουργείο Παιδείας γνωστοποίησε ότι η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου θα ισχύσει ως και την ερχόμενη Δευτέρα (20/7) τα μεσάνυχτα και όχι έως την Παρασκευή (17/7). Μετά τα μεσάνυχτα θα κλείσει η ειδική εφαρμογή και θα αρχίσει ο έλεγχος και η επεξεργασία των προτιμήσεων των υποψηφίων των Πανελληνίων εξετάσεων.

—————————————————————————————————————————————————————-

Από τη Δευτέρα 29 Ιουνίου έως και   την Παρασκευή 17 Ιουλίου  οι υποψήφιοι για τα ΑΕΙ θα πρέπει να συμπληρώσουν το Μηχανογραφικό Δελτίο με τις Σχολές και τμήματα της τριτοβάθμιας  εκπαίδευσης που επιθυμούν να εισαχθούν .

Πιο συγκεκριμένα οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μηχανογραφικό Δελτίο  θα πρέπει να απευθυνθούν στο Λύκειό τους από τη Δευτέρα 29 Ιουνίου για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password). Με αυτόν τον προσωπικό κωδικό θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr  και να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους.

Α. Μηχανογραφικό δελτίο μπορούν να υποβάλουν:

– όσοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ του 2020, και εφόσον κατέχουν ή αποκτούν απολυτήριο (οι υποψήφιοι ΓΕΛ) και απολυτήριο και πτυχίο (οι υποψήφιοι ΕΠΑΛ).
– όσοι απόφοιτοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερησίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ τα έτη 2018 ή 2019, διεκδικώντας φέτος το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση. Όσοι απόφοιτοι είναι υποψήφιοι για το 10%, συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής με τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση. Οι υποψήφιοι αυτοί δεν έχουν τη δυνατότητα ή δικαίωμα να εξεταστούν ξανά σε ειδικό μάθημα ή στα αγωνίσματα για τα ΤΕΦΑΑ, αλλά συνυπολογίζονται τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση.

Β. Για οποιαδήποτε πληροφορία, υποστήριξη, ακόμα και χρήση υπολογιστή που τυχόν δεν διαθέτουν, οι υποψήφιοι θα απευθύνονται στα Λύκειά τους, τα οποία θα είναι ανοιχτά την Τρίτη 7 Ιουλίου και άλλη μία μέρα εντός της προθεσμίας υποβολής, η οποία θα ανακοινωθεί προσεχώς.

Γ. Εφιστάται προσοχή σε όλους τους υποψηφίους για την εμπρόθεσμη υποβολή και οριστικοποίηση του μηχανογραφικού δελτίου, γιατί αλλιώς θα αποκλειστούν από την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για φέτος.