Βουλη των εφήβων 2019 / Απολογισμός

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Βουλή των Εφήβων – Βήματα δημοκρατίας: Κάνοντας πράξη τη συμμετοχή», σχολικό έτος 2018-2019.

          voyli-small

 Η Βουλή των Εφήβων – Βήματα Δημοκρατίας: Κάνοντας πράξη τη συμμετοχή είναι εκπαιδευτικό πρόγραμμα που διοργανώνεται σε ετήσια βάση από το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

*Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες Α΄ και Β΄ τάξης Λυκείου των σχολείων της Ελλάδας και των ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ. Στους βασικούς στόχους του προγράμματος η εξοικείωση των εφήβων με τις αρχές και αξίες της δημοκρατίας, καθώς και με τον τρόπο λειτουργίας και τον ρόλο του Κοινοβουλίου, η άσκηση σε δημοκρατικές πρακτικές, η ενεργοποίηση των εφήβων σε ζητήματα που απασχολούν το σχολείο, την κοινότητα, την κοινωνία. Το πρόγραμμα φιλοδοξεί να προσφέρει στους μαθητές και τις μαθήτριες, εκτός από γνώση, βήμα για προσωπική έκφραση και δημιουργικότητα, ευκαιρίες για προβληματισμό, διάλογο και συμμετοχή.

 

 Περιγραφή εκλογής εκπροσώπου 2ου ΓΕΛ ΔΑΦΝΗΣ

Η τελική διαδικασία για την εκλογή των δύο εκπροσώπων του σχολείου μας (ενός τακτικού μέλους και ενός αναπληρωματικού):

Όσοι μαθητές και μαθήτριες από την ομάδα εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους να θέσουν υποψηφιότητα κλήθηκαν να συμμετάσχουν σε διαγωνισμό Αυθόρμητου Λόγου με θέμα «Τα προβλήματα των σύγχρονων εφήβων».

Τηρήθηκε η τυπική διαδικασία που ισχύει και στις αντίστοιχες διοργανώσεις Αυθόρμητου Λόγου στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας.    Μετά την εκφώνηση της τρίλεπτης ομιλίας όλων των υποψηφίων, διενεργήθηκε ψηφοφορία μεταξύ των μελών του ακροατηρίου και τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας που προέκυψαν ανέδειξαν το τακτικό και το αναπληρωματικό μέλος.

Θερμά συγχαρητήρια στη μαθήτρια Ιωάννα Τσαγιούπι , μαθήτρια της Β΄ Λυκείου που εκλέχθηκε ως τακτικό μέλος  της Βουλής των Εφήβων και στη μαθήτρια Χαρά Σταματέλου που εκλέχθηκε ως αναπληρωματικό μέλος στη Βουλή των Εφήβων.

Θα θέλαμε, επίσης, να συγχαρούμε  όλους τους μαθητές μας από την Α΄και Β΄ Λυκείου που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.

 Συμμετέχοντες Εκπαιδευτικοί:

Μυρτώ Αυγέρου, Φιλόλογος

Μαρία Καλογεράκη, Κοινωνιολόγος (Σύνδεσμος)

Μαριέττα Καραβέλη, Αγγλικής Φιλολογίας

Αναστασία Λιάπη, Φιλόλογος

Ιωάννα Λιοδάκη, Φιλόλογος