ΟΜΙΛΟΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ

ΕΚΘΕΣΗ ΟΜΙΛΟΥ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ

Ο Όμιλος Διαμεσολάβησης/Επίλυση συγκρούσεων μεταξύ ομηλίκων λειτούργησε κατά το σχολικό έτος 2022-2023 με συντονίστριες τις εκπαιδευτικούς Ελένη Κόρμπου (ΠΕ02) και Μαριέττα Καραβέλη (ΠΕ06).

Στον Όμιλο συμμετείχαν 12 μαθητές και μαθήτριες από την Α΄και Β΄Λυκείου. Οι συναντήσεις γίνονταν κάθε Παρασκευή 14:00-16:00. Συνολικά από τον Οκτώβριο του 2022 έως το Μάιο του 2023 πραγματοποιήθηκαν 26 συναντήσεις. Χρησιμοποιήθηκε υλικό από το Υπουργείο Παιδείας σχετικό με τη Διαμεσολάβηση των μαθητών και την εκπαίδευση των διαμεσολαβητών.

Οι μαθητές/τριες μέσα από βιωματικές ασκήσεις και μελέτες περίπτωσης ανέπτυξαν δεξιότητες ενσυναίσθησης, κατανόησης, καθώς και την ικανότητα να διακρίνουν τις βαθύτερες αιτίες μίας σύγκρουσης, ώστε να είναι σε θέση να τη διαπραγματευτούν και να την επιλύσουν.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τα μέλη της ομάδας ανταποκρίθηκαν πολύ θετικά κι επέδειξαν μεγάλη συνέπεια στις
συναντήσεις μας. Στόχος του προγράμματος διαμεσολάβησης είναι να συνεχιστεί και την επόμενη σχολική χρονιά και να υπάρξει συνεργασία κι αλληλεπίδραση εκπαιδευτικών και μαθητών με άλλα σχολεία που υλοποιούν αντίστοιχες δράσεις.