Γιορτη του Πολυτεχνειου 2018 – ανοικτη συζητηση: Ψωμι – Παιδεια – Ελευθερια

Με αφορμή τη γιορτή του Πολυτεχνείου, διοργανώσαμε την Παρασκευή 16.11.18, στο αμφιθέατρο του σχολείου ανοικτή συζήτηση και debate πάνω σε τρείς άξονες με τίτλους Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία.

Προσκεκλημενος μας ο κ. Γιώργος Μόσχος, μέχρι πρότινος Συνήγορος για τα Δικαιώματα του Παιδιού επί 15 χρόνια, ο οποίος συντόνισε την όλη συζήτηση μαζί με την οργανωτική ομάδα των μαθητών. Τόσο στο debate όσο και στην Ανοιχτή Συζήτηση τέθηκαν τα εξής θεματα: Ψωμί (υγεία – πρόνοια).

Με ποιο τρόπο πρέπει η πολιτεία να υποστηρίζει τους αδύνατους; Παιδεία (Εκπαίδευση – πολιτισμός) : Έμφαση στη εξειδίκευση η στην αλληλεπιδρα ση; Ελευθερία ( κοινωνική συμμετοχή – ΜΜΕ – Ανθρώπινα Δικαιώματα) : Πού μπαίνουν τα όρια;  Η συνάντηση αποδείχτηκε ιδιαίτερα γόνιμη καθώς ακούστηκαν οι απόψεις οχι μόνο των ομιλητών στις τρεις ομάδες debate, αλλά και από μεγάλο αριθμό μαθητών στο αμφιθέατρο αποτυπωνοντας έτσι σύγχρονες διεκδικήσεις – αιτήματα της νέας γενιάς προς την πολιτεία. Αυτό εξάλλου ήταν και το μήνυμα της ημέρας γιορτής της 17 Νοέμβρη.